Home Disciplines Psychologie

Psychotherapie/ Gedragstherapie PDF E-mailadres

 

Informatie met betrekking tot psychologie.

 

Wanneer kan contact met een psychotherapeut zinvol zijn?

Als U last heeft van één of meer van de volgende klachten:

  • Gevoelens van somberheid die al gedurende langere tijd aanhouden.

  • Angsten, onzekerheid, stress, piekeren, slecht slapen, burn-out, een verstoord eetpatroon of fysieke klachten zonder aantoonbare medische oorzaak.

  • Gevolgen van (ingrijpende) gebeurtenissen die eerder of recentelijk  in uw leven plaatsvonden. Bekende gevolgen van trauma’s zijn o.a.: nachtmerries, herbelevingen, concentratie/geheugenproblemen, overalert zijn of juist een gevoel van verdoving.

  • Problemen in relaties met mensen in uw naaste omgeving.

Of,

  • Als u de zaken die in uw leven spelen eens op een rijtje  wilt zetten, nieuwe (meer betekenisvolle) keuzes wilt maken en/of behoefte voelt om  patronen die niet meer voldoen te veranderen om daardoor meer plezier en voldoening uit uw leven te halen.

 

Werkwijze.

Het uiteindelijke doel van psychotherapie is uiteraard om problemen op te lossen of te verminderen (of soms ook om er beter mee te leren leven). Hiervoor is meestal inzicht in de oorzaken van problemen nodig. Naast dit proces, biedt psychotherapie ook een luisterend oor. Het praten over en zoeken naar mogelijke oplossingen kan vaak al de problemen verlichten. Soms kan een oplossing dan als  “vanzelf” bovendrijven; of –om binnen het motto van Vitea Fit  te blijven- komt er beweging in een ogenschijnlijk vastgelopen situatie.

 

Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn:

  • een goede werkrelatie, met erkenning voor de eigenheid van ieder persoon,

  • een professionele werkwijze (evidence-based),

  • en, last but not least, samenwerking en respect.

 

Praktische informatie.

Een individueel consult of intake kost 90 euro per sessie. Voor een sessie relatietherapie is het tarief 95 euro. Een sessie duurt 45 minuten. De prijs is vanaf januari 2013 gewijzigd en is inclusief BTW.

Je doet er goed aan om even bij je verzekeraar te informeren over een vergoeding. De verschillen kunnen varieren tussen volledige vergoeding tot helemaal niets. Je krijgt van mij een factuur die je zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Aanwezig op de donderdag.

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak waarin we beiden kunnen bekijken of behandeling een goede mogelijkheid is, kunt u uw naam en tel.nummer mailen naar:

info@psycholoog-tjimke.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

U wordt dan zo snel mogelijk terug gebeld.

Of u kunt rechtstreeks bellen naar Viteafit, tel. 0174 383103

 

Tjimke de Vries

Psycholoog, Gedragstherapeut i.o., EMDR therapeut, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP o.

 

......................................Rietdijkstraat 72a 3151 GK Hoek van Holland tel: 0174-383103 Fax: 0174-310910 email:info@viteafit.nl